Referenser från föräldrar

Här samlar vi referenser som elever och föräldrar till barn på skolan har gett oss.

"När vi skulle välja skola till vår son var det Montessoripedagogiken som lockade oss till att välja Vallentuna internationella Montessoriskola. Med Montessoripedagogiken skulle vår son få lära sig i sin egen takt, med konkreta material och med sin egen drivkraft som motor. Nu när han har gått på skolan i en termin upplever vi att han har fått så mycket mer än vad vi förväntade oss. Varje dag möts han av lärare som gör allt för att lära känna honom och som vill förstå vad han känner och hur han tänker. Lärarna ser inte bara vikten av att han lär sig fakta utan ger honom utrymme till att lära känna sig själv, sin kropp och kamrater. Den trygga och välkomnande kulturen som finns i denna skola smittar av sig på elever och föräldrar vilket gör att vår son längtar efter att få komma till skolan och han visar glädje och stolthet kring det han lär sig."
Johanna Törnqvist - mamma till elev i förskoleklassen

"Vi valde Vallentuna Internationella Montessoriskola för att det var en lite mindre skola där alla barn syns. En skola där man sätter fokus på att hela barnet ska få utvecklas på bästa möjliga sätt, både kunskapsmässigt och som individ. En skola där barnets naturliga nyfikenhet tas till vara på av fantastiskt varma engagerade och kunniga pedagoger."
Sophie och Arvid Berg- föräldrar till elev i åk 1

Vår rädsla med Montessori var att det skulle bli för mycket frihet för en 7-åring men vi kan bara se fördelar.
Tack vare lärarnas balans mellan frihet och att hjälpa eleven att nå sina mål märker vi utveckling hos vår son varje vecka. Detta toppas av ett enormt engagemang från ledningen och lärarna.

Allt detta överväger den lilla rörighet som funnit i och med att detta är en ny skola. Vi kommer absolut att välja Vallentuna internationella Montessori skolan för vår andra son när det blir dags om 1,5 år.

Susann och Joakim Bodin- föräldrar till barn i åk 1

Största skillnaden från den förra skolan, för oss föräldrar är tilliten till ledningen.
De har korta och snabba beslutsvägar och att de är lösningsorienterade.

Saga tycker att arbetssättet och materialet är stimulerande och spännande. Att man kan jobba på olika sätt beroende på ämne och dagsform. Hon är studiemotiverad och här finns material som hon utmanas av och hämmas inte för att "man är klar".
Att det är en liten klass bidrar förstås till att alla elever syns.

Gabriella mamma till elev i årskurs 5

"På den här skolan lär jag mig, det gjorde jag inte på min förra skola"

Vendela i årskurs 1, efter fem månader på vår skola.

 

"Här behöver jag inte vänta på att alla är klara innan jag får jobba vidare och maten är godare än på min förra skola".

Elvina i årskurs 3

 

"Fröknarna är snällare mot barnen och det är lugnare på den här skolan än min förra skola".

Julia i årskurs 3

 

"Fridfull skola där killar och tjejer leker ihop. Mycket snälla fröknar och god mat. Jag lär mig bättre än på min gamla skola"

Berfin efter två veckor i årskurs 3

"Jag ser hur mitt barn utvecklats på bara en vecka, hon är mycket gladare och positivt förändrad. Hon har växt så positivt som människa. Vi tog ett bra beslut genom att byta till Vallentuna Internationella Montessoriskola."

Shilla, Berfins mamma i åk 3

 


 


 

Anmäl ditt barn till vår kö